A dream to follow

Show your love in a theme wedding

Zeventien jaar en dan al kiezen welke opleiding je gaat doen. Sommigen weten al op vroege leeftijd wat ze willen worden en kiezen dan ook met volle overtuiging een vervolgopleiding. Bij mij was dat niet het geval. Ik vond veel dingen leuk, maar om nou te zeggen dat ik wist wat ik voor de rest van mijn leven wilde gaan doen? Geen flauw idee. De opleiding communicatie leek een verstandige keuze, want je kon er veel kanten mee op. In het maken van communicatieplannen, tijdschriften en tv-programma’s kon ik veel creativiteit kwijt, maar na het lopen van stages bleek dat 40 uur per week achter een laptop zitten niks voor mij was.

Maar wat dan wel? Na een paar jaar werken voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws. Omdat ik werkelijk geen idee had wat ik wilde doen ben ik het internet opgegaan om te zoeken naar lijstjes met beroepen. Tientallen opties kwamen voorbij tot ik helemaal onderaan bij de letter ‘W’ weddingplanner zag staan. Er begon iets te dagen, het beroep weddingplanner zie je altijd in films en stiekem heb ik daar over gedroomd toen ik tiener was. Toentertijd nooit over nagedacht om dit beroep daadwerkelijk uit te voeren. Maar ik werd enthousiast bij het idee dat ik bruidsparen mocht helpen bij de mooiste dag van hun leven. Maar hoe word je weddingplanner?

Volgende zoekactie: ‘opleiding weddingplanner’, want het leek mij sterk dat je dit beroep kon uitvoeren zonder enige kennis van bruiloften. En daar verscheen The Weddingplanners Institute, een beroepsorganisatie voor weddingplanners die ook een opleiding faciliteerde. ‘Klik’, daar zat ik op hun website: ‘Kom aanstaande donderdag naar onze open avond voor de opleiding Weddingplanner’. Dit kon geen toeval zijn dacht ik.

Die donderdag reed ik naar Bunnik en ontmoette ik Danielle, waar zij met passie sprak over de opleiding en de nadruk legde op persoonlijke ontwikkeling. Met de minuut werd ik enthousiaster en toen ik de deur uitliep dacht ik: ‘dit wil ik’.

De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van ontwikkeling en investeren. Heel veel investeren, in zowel geld als tijd. Maar elke cent en elke minuut was het meer dan waard. Als ik nu terugkijk naar hoe ik voor de eerste keer in Bunnik naar binnenliep en waar ik nu sta, ben ik onwijs trots. Het allerbelangrijkste is dat ik met plezier werk en geen dag hetzelfde is. Ja, ik werk veel achter mijn laptop, maar dit wisselt zich af met het bezoeken van leveranciers en afspraken met bruidsparen. Het afwisselende werk is wat mij zo aantrekt en er geen dag is dat ik geen zin heb om te werken. Dit is wat ik al die tijd al zocht en ik ben blij dat ik deze stap genomen heb!

 

 

Sharona Weddings & More

A dream to follow

Show your love in a theme wedding

Zeventien jaar en dan al kiezen welke opleiding je gaat doen. Sommigen weten al op vroege leeftijd wat ze willen worden en kiezen dan ook met volle overtuiging een vervolgopleiding. Bij mij was dat niet het geval. Ik vond veel dingen leuk, maar om nou te zeggen dat ik wist wat ik voor de rest van mijn leven wilde gaan doen? Geen flauw idee. De opleiding communicatie leek een verstandige keuze, want je kon er veel kanten mee op. In het maken van communicatieplannen, tijdschriften en tv-programma’s kon ik veel creativiteit kwijt, maar na het lopen van stages bleek dat 40 uur per week achter een laptop zitten niks voor mij was.

Maar wat dan wel? Na een paar jaar werken voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws. Omdat ik werkelijk geen idee had wat ik wilde doen ben ik het internet opgegaan om te zoeken naar lijstjes met beroepen. Tientallen opties kwamen voorbij tot ik helemaal onderaan bij de letter ‘W’ weddingplanner zag staan. Er begon iets te dagen, het beroep weddingplanner zie je altijd in films en stiekem heb ik daar over gedroomd toen ik tiener was. Toentertijd nooit over nagedacht om dit beroep daadwerkelijk uit te voeren. Maar ik werd enthousiast bij het idee dat ik bruidsparen mocht helpen bij de mooiste dag van hun leven. Maar hoe word je weddingplanner?

Sharona Weddings & More

Volgende zoekactie: ‘opleiding weddingplanner’, want het leek mij sterk dat je dit beroep kon uitvoeren zonder enige kennis van bruiloften. En daar verscheen The Weddingplanners Institute, een beroepsorganisatie voor weddingplanners die ook een opleiding faciliteerde. ‘Klik’, daar zat ik op hun website: ‘Kom aanstaande donderdag naar onze open avond voor de opleiding Weddingplanner’. Dit kon geen toeval zijn dacht ik.

Die donderdag reed ik naar Bunnik en ontmoette ik Danielle, waar zij met passie sprak over de opleiding en de nadruk legde op persoonlijke ontwikkeling. Met de minuut werd ik enthousiaster en toen ik de deur uitliep dacht ik: ‘dit wil ik’.

De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van ontwikkeling en investeren. Heel veel investeren, in zowel geld als tijd. Maar elke cent en elke minuut was het meer dan waard. Als ik nu terugkijk naar hoe ik voor de eerste keer in Bunnik naar binnenliep en waar ik nu sta, ben ik onwijs trots. Het allerbelangrijkste is dat ik met plezier werk en geen dag hetzelfde is. Ja, ik werk veel achter mijn laptop, maar dit wisselt zich af met het bezoeken van leveranciers en afspraken met bruidsparen. Het afwisselende werk is wat mij zo aantrekt en er geen dag is dat ik geen zin heb om te werken. Dit is wat ik al die tijd al zocht en ik ben blij dat ik deze stap genomen heb!

A dream to follow

Show your love in a theme wedding

Zeventien jaar en dan al kiezen welke opleiding je gaat doen. Sommigen weten al op vroege leeftijd wat ze willen worden en kiezen dan ook met volle overtuiging een vervolgopleiding. Bij mij was dat niet het geval. Ik vond veel dingen leuk, maar om nou te zeggen dat ik wist wat ik voor de rest van mijn leven wilde gaan doen? Geen flauw idee. De opleiding communicatie leek een verstandige keuze, want je kon er veel kanten mee op. In het maken van communicatieplannen, tijdschriften en tv-programma’s kon ik veel creativiteit kwijt, maar na het lopen van stages bleek dat 40 uur per week achter een laptop zitten niks voor mij was.

Maar wat dan wel? Na een paar jaar werken voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws. Omdat ik werkelijk geen idee had wat ik wilde doen ben ik het internet opgegaan om te zoeken naar lijstjes met beroepen. Tientallen opties kwamen voorbij tot ik helemaal onderaan bij de letter ‘W’ weddingplanner zag staan. Er begon iets te dagen, het beroep weddingplanner zie je altijd in films en stiekem heb ik daar over gedroomd toen ik tiener was. Toentertijd nooit over nagedacht om dit beroep daadwerkelijk uit te voeren. Maar ik werd enthousiast bij het idee dat ik bruidsparen mocht helpen bij de mooiste dag van hun leven. Maar hoe word je weddingplanner?

Volgende zoekactie: ‘opleiding weddingplanner’, want het leek mij sterk dat je dit beroep kon uitvoeren zonder enige kennis van bruiloften. En daar verscheen The Weddingplanners Institute, een beroepsorganisatie voor weddingplanners die ook een opleiding faciliteerde. ‘Klik’, daar zat ik op hun website: ‘Kom aanstaande donderdag naar onze open avond voor de opleiding Weddingplanner’. Dit kon geen toeval zijn dacht ik.

Die donderdag reed ik naar Bunnik en ontmoette ik Danielle, waar zij met passie sprak over de opleiding en de nadruk legde op persoonlijke ontwikkeling. Met de minuut werd ik enthousiaster en toen ik de deur uitliep dacht ik: ‘dit wil ik’.

De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van ontwikkeling en investeren. Heel veel investeren, in zowel geld als tijd. Maar elke cent en elke minuut was het meer dan waard. Als ik nu terugkijk naar hoe ik voor de eerste keer in Bunnik naar binnenliep en waar ik nu sta, ben ik onwijs trots. Het allerbelangrijkste is dat ik met plezier werk en geen dag hetzelfde is. Ja, ik werk veel achter mijn laptop, maar dit wisselt zich af met het bezoeken van leveranciers en afspraken met bruidsparen. Het afwisselende werk is wat mij zo aantrekt en er geen dag is dat ik geen zin heb om te werken. Dit is wat ik al die tijd al zocht en ik ben blij dat ik deze stap genomen heb!

Sharona Weddings & More